About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, March 9, 2010

Blood Donation 1/2010


Pengumuman:
Tempat aku bekerja akan mengadakan kempen Menderma Darah pada :
13 Mac 2010 (sabtu)

bermula jam 9.00 pagi hingga 1.00 tengahari
aku jemput sesiapa yang sudi menderma menghadirkan diri
dan sila cari aku atau perkenalkan diri anda
kalau sudi la.. kalau x sudi memperkenalkan diri tapi still sudi menderma
aku dahului dengan ucapan terima kasih

er.. sedikit mengenai pendermaan darah sila rujuk sini

pengalaman aku:

1.

pitam selepas menderma, tapi cover baikkkkkk punya (dan menakutkan few kengkawan aku dari menderma... cesssss sungguh la... aku ptt pitam lps diorg dah menderma)

2.

lebam yang sangat teruk...... ini aku rasa nurse tu x pandai cucuk jarum.... aku tau bila aku menderma n ada rasa sakit, aku pasti mengalami lebam.. FYI, menderma darah tidak sepatutnya sakit

3.

aku biasanya akan tido tahap pengsan lps derma, dalam 3-4 jam.....tp lepas tu badan terasa sangat segarrr...

4.

lps menderma aku masih boleh bekerja sepanjang hari n mengikuti aktiviti, cumanya disebabkan aku penakut, aku x akan bebani tangan y menderma dengan kerja2 berat, wakau angkat beg sekalipun.... manja kan aku nie

5.

aku suka menderma.. dan aku suka orang2 y menderma


so, kalau ingin menderma sabtu nanti... sila hubungi aku untuk maklumat lanjut..... errrr.... dapatkan nombor aku dr kenalan blogger yer.... aku x akan publish di sini..... syarat kampeni sebab aku x decare

8 comments:

ymn said...

ohh .. information tdk lengkap .. mcm ajak² itik jer ..keh keh keh ..

tmpt keja ti kat mane ??

julietchun said...

derma lain tak buleh ke? aku ni tgk nurse dah pitam.

Yunus Badawi said...

Pengalaman awak membuatkan saya tambah ngeri utk menderma hehehe

zonaku said...

ymn:
hehehheee.. sekitar kajang jer.. sila cari yer...


juliet:
ko nk derma apa???? kalau x mo tgk nurse, ko p derma duit kat masjid


YB:
tipikal. no worries... aku paham

Ku Tak Sempurna said...

awat la hang cghita pengalaman hang??

.
.


haaaaiiihhh.... belum apa2 cheq dah nak pitam ni :D

kimisai said...

sumpah ..!!!
gua tak penah derma darah...hahaha takut kot...

Dak Wan® said...

Teringin nak derma, malangnya darah teman tak laku....... dem!

zonaku said...

KTS:
aku cerita supaya org tau apa y kene expect. x blindly donate kalau semangat x kuat

kimisai:
quite normal.... tp ko berani mengaku takut, bagus!
errr... not that scary sebenarnya... klu amik darah nk buat blood test lebih teruk sbnrnya

Dak Wan:
selamat datang....
pahammmm..
ada penyakit apa nie?

Followers