About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Wednesday, February 24, 2010

Our Family Holiday Trip

x mo citer byk, cuma berkongsi rasa apa yang berlaku sepanjang bercuti hujung januari lepas

aku berjaya amik half day, trs amik adeq dr kolejnya. aku y kelaparan bercadang nk amik megi jer bila sampai rumah nnti. yerla, mudah n cepat. paling penting jimat! rupanya dia pun kelaparan, plus dia nk mkn ubat. so, kami singgah makan jap, blk rmh, aku mandi n trs angkat beg. kul 5 aku dah terpacak kat dpn rumah EnMN. skali dia lum balik daaa.. aku keresahan.

bukan apa, kalau miss flight, nanges la akuuuuuu... walau tiket murah (free sebenonyer), aku nk jumpa mak aku! itu paling utama
dalam flight, aku still lapar, adeq belek menu 3-4 kali. aku nunggu jer dia kata nk makan, pasti aku beli. asyik membelek jer kejenya. last aku tanya, dia still x mo, so, baik aku tido. cam biasa dlm perjalanan, aku wajib tido. kecuali aku memandu. lagipun apa lah y nmpak kan.. sekadar awan. then dah gelap lak tu...

sampai jer, rupanya famili aku menunggu di airport. amik lugage, trs jumpa diorg. dlm flight, faris aktif... mummy yang pening tgk dia.

errrrrr....... summary kisah di sana:
1. lugage aku sorg dah almost 15 kg, harga y dah dibayar, ku ingat 15kg tu tambahan jer, salah rupanya
2. kene amik pas masuk rupanya di sarawak, aku ingat dah dalam malaysia, x yah dah, sebab aku warganegara. pas tu benarkan aku stay di sana selama 90 hari. x pasal nk stay lama kat sana, unless ada urusan rasmi or berkeluarga ngan org sana
3. owh, bila aku tny pegawai imigresen tu kenapa aku perlukan pas dalam negara sendiri, jawapannya ialah, dah mmg camtu. hampeh! harap rupa jer hensem, kurang maklumat! camana pegawai kerajaan nie...
4. kami ke jong crocodile farm, semenggoh wild park, kilang pasu, cultural village, pasar sarikin, beli ikan masin di satok, n kilang kek lapis dayang salhah.

farah y happy di kilang pasu

5. waterfront tu, walking distance jer dr tempat kami menginap

6. aku makan mi kolok y sedap di serapi corner, kota sentosa. whole lunch kami cuma berharga RM65.80 (9 adult, 1 child-farah kelaparan, mkn pun dah cam boya dah.... nasik separuh katanya x cukup coz mummy suap nasik dia kat adik sket, then dia tambah nasi)

faris keletihan lps tgk orang utan


7.then mi kolok rangkai di mana tah, x sedap sgt.... er.. aku cam nk mkn mi kolok hari2 jer kat sana........

8. apa lagi yer...... owh, masa balik, luggage aku n adeq, sekali ganda tambahannya, yang diorg balik ke penang........ berganda² tambahannya, n sebab lama dok menimbang, kami trs msk n boarding. letih mengejar mak nak salam dia.... coz gate lain² n jauh².....

faris kebosanan masa menunggu van.. ini adalah aktivitinya ...

9. sampai jer LCCT, pakcik y hensem berkot salah masuk toilet! aku y menunggu di depan cuma senyum sambil mengiyakan statement dia slh masuk tu.....

10. aku n adeq smpai rmh kul 12 tgh mlm

best sebenarnya bercuti bersama keluarga!

(ini bukan trip pertama dan pastinya bukan trip terakhir kami, insyaallah!)





10 comments:

Mr PenyuBiru said...

mmg lasak faris ni.

kusi rotan tu baper harganye ek? dan kat mana?

zonaku said...

hero.... camtu la dia

kusi tu 7 hengget kot, kat pasar sarikin, sarawak.

Mr PenyuBiru said...

7 hinggit?? biar betul. murahnye. tapi nak pergi ke sana lah plak mahal.hehe

zonaku said...

tau x per.....
dah tu sila ingat, kene bawak naik flight yer.........


cam klakar jer aku nengokkan

HEMY said...

pergh..murah siut...ptut beli tuk kitorg sebenir tu...kusi rotan

saaba said...

hahahhaha...summary no. 6 tu memang best...siap bertambah nasik..

julietchun said...

kat kl tang mana ada jual mi kolok? aku pun teringin nak makan yg macam kat sarawak dulu.

zonaku said...

HEMY:
hehehee... aku mls nk susah payah usung bawak balik


saaba:
hehheheheeeeee

juliet:
aku x tau.. kalau ko tau, sila gtau yer.. kita g mkn sama²

Masy said...

aku pon x paham apsal nk kene ade pas masuk, padahal kan same je warganegara. klu gtu nk soh Melaka wat camtu gak ah. hahahaahahh terus feel2 Paris

zonaku said...

MASY:
tau x per......

masuk penang pun buat cmtu best gak!

Followers