About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, January 4, 2010

Entry Tahun Baru 2010 part 1

aku terbaca mengenai bad habits nie kat yahoo. so apalah salahnya kalau aku berkongsi ngan korang semua info nie. sbb aku bukan org y suka tanam azam tahun baru, so quite good thing la mende² ni untuk aku. X semestinya aku ada bad habitnya dan x semestinya aku tiada habit ni. cumanya x perlu la aku ceritakan bad habit aku kan.
anyway, sharing is caring rite? <-- supaya korang x kata aku kedekut ilmu

Everyone, and I mean everyone, has a bad habit (or three), and even if you’re not the resolution type, making one change this year can do wonders for your health, looks and self-esteem. Here are five common not-so-great habits, and how to break ’em for good.

p/s : aku buat series sebab nk adakan jugak entri setiap hari minggu nie

1.) Bad habit: Nail Biting

Stop now: Biting your nails makes for ugly hands and over time can interfere with normal nail growth, damage the outer layer of your teeth, and cause nail deformities such as split nails. Harmful bacteria such as staphylococcus also live underneath nails—and you don't want to chew on that.

Break it: Go for a professional manicure once every 2 or 3 weeks, suggests Angelica Kaner, PhD, a clinical professor at Yale University Medical School, because when your nails look pretty, you'll be less likely to snack on them. At the very least, keep your nails trimmed short—you'll have less nail to bite, and that harmful bacteria has less space to grow. Nail biting is also a nervous habit that is often an expression of some deeper anxiety. "Ask yourself why you're feeling anxious," Kaner says. You can also try substituting a new, healthy behavior—instead of biting your nails, rub in a cuticle cream or oil.

12 comments:

HEMY said...

baek gigit awek or wife kita time nerbes..berpekdah skit..ahahaha

zonaku said...

hehehee.. skali time keje....
kene lak sorg keje kat selangor, sorg keje kat kelantan.. leh gigit?

julietchun said...

kalau lepas buang air lagi sedap rasa kuku tuh,kekekekeke.

zonaku said...

ko buat ker??????

Masy said...

bengong nyer anul hahahahaha

aku tak gigit kuku, tp ske gigi kulit yg tepi kuku tu. hmmmmmm

syah shah said...

habit ini aku tadek time nebes... aku buat kalo terdesak tak jumpa pengetip kuku jaa... hik hik hik hik :P :P

zonaku said...

masy:
tgn kiri ke kanan?

syah:
terdesak la sangat!

xiiinam said...

Kalau lah pemilik habit tu dibawa melihat apa di sebalik kuku itu melalui mikroskop.....tentu dia taubat tak buat dah!



:)

cik selamah kundang said...

gigit awek?hahaha..xbley bla komen hemy

zonaku said...

ckLah:
ya betul! buleh muntah ijau

cik Selamah:
mamat tu mmg mengong! hehehehehheheeee

Masy said...

kiri kanan. sibbaik jari kaki tu jauh, klu tak aku gigit gak kot. heheheh

zonaku said...

nak kuku aku x?

Followers