About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Friday, December 18, 2009

Selipar/Kasut/Sepatu

ini masa dinner penutup karnival sukan di kuantan
korang..
bila nk ke kenduri, pastinya kita akan bersiap cantik kan???? sampai timbul ifenomena, bila perempuan bergaya sakan ditanya; 'nk ke kenduri ker????'

tapi aku biasa² jer... aku bersiap la.. tp aku x akan berkasut cantik, sebab mudah nk masuk rumah orang. so, itulah aku ketika hadiri kenduri sahabat aku...

ini masa relay for life di stadium msn

x perlu tahu apa aku buat di sana la..... cumanya, ms nk balik, aku perasan, kasut aku x der.... puas membelek keliling. nyata, tak ada. then, sis3, mak n cikS kembali ke kereta, cari² kasut kalau ada spare dlm kereta... tak ada sebab BIL br kemas mketa sblm kami guna.. sis3 amik kasut mak n anta kat aku dpn rmh pengantin.... itulah untung nya bila semua adik beradik pakai sama saiz, including mak.

balik la aku ngan kasut mak ke kereta, singgah QB Mall nk amik tiket wayang, n singgah stesen bas beli tiket. ada jualan pokok bunga di tepi QB Mall. ajak gak mak turun, tp dia x mo. n sampai rumah mak kata, 'konon ada hajat nk turun tgk pokok bunga, kasut pun x der'.

ini yang paling mahal penah aku beli


pengajaran:
1- sila pakai kasut lawa sket supaya org x salah amik.... hehehehehe
2- sentiasa adakan sepasang selipar spare dlm keta, just in case!
3- sebelum turun bershopping sakan, sila ingat anda berkasut atau tidak!

pssstttt: x bermaksud apa², cuma gelakkan kejadian.. kasut tu bukan dimaksudkan menjadi milik aku sampai rosak, dah rezeki org lain... kira halal jer laaaaa....

3 comments:

julietchun said...

sila tulis nama ngan no tipon kat kasut anda,hahahhahaa.

zonaku said...

juliet:
ko buat ker???????????

syah shah said...

itula pasal kalu pakai selipar pi umah kenuri, orang yang buat kerja memang pakai aci main sauk jaa... hohohohohoh :P :P

aku dalam keta kalau pi memana memang spare selipar sepasang, kasut sepasang... heheheheh :D :D

Followers