About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, November 9, 2009

Kawan

last week kawan aku datang... dah lama x jumpa. last aku jumpa dia ms balik raya ari tu.... then ini la plak.. dia berkursus di sini dan amik kesempatan untuk mengedar kad di pejabat nie...
dalam kelam kabut mesyuarat penting yang telah TIGA (3) KALI DITUKAR TARIKH! aku bergumbira menyambut dia datang
dah nama kawan lama.. lagi pun dia bakal bertukar status, banyak benda kami sembangkan. camni la aku kalau berjumpa kwn y spesel n ngam ngan aku.. suasana jadik vakum, kami leh sembang n sembang n sembang.... x yah la cuba2 nk kacau, mmg x layan pny la..
macam2 kesah kami syer.... esp kejadian2 buruk y berlaku... well...y happy dah selalu kami update tp y kureng nie... ada spesifik masa untuk bercerita..... ntah apa2 kan?
mulanya ada cadangan nk ke kedai faveret dia n beli skirt... last2, kami just keluar makan jer....
menunya ialah, sate, sup ketin n air limau, satu berais, satu suam....
aku juga berjaya melobi dia membeli brooch.. sakan la member bershopping....

niat nk berketunjit di hari sabtu telah kami batalkan.. dia pun ada urusan lain untuk disetelkan, melawat kaum keluarga dan sebagainya untuk hari besar dia nanti

dan aku penin nie... majlis nikah, kenduri dia, n kenduri belah suami dia... x kan 3 hari aku nk ulang alik????????????????

rombongan kengkawan dari cnie pun aku dah penin... mana satu nk join.. sblm ni aku cadang sorang2 n p ngan famili.. sekali ada trip dr opis y terbahagi 2... satu ngan flight, satu ngan keta.. ada gak kwn2 lain.. y dari johor, pun kawan lama kami gak, n ada sorang lagi aku lupa! aiyok! my darling!!!! soli la... sungguh aku terlupa kat dia!

14 comments:

zonaku said...

pd sesapa y nk g kenduri cikKompius, maybe kita leh buat group.

kalau stay in penang, aku leh dpt apartment 2 bilik ngn harga murah, insyaallah...

kontak aku ya!

HEMY said...

oh ye..kompius nk kawen kan..aku tak tau baper hb..

bila kawan baik kenduri mmg kalau buleh nk dtg sume..tp masa tu lah nk di bahagi plak..

hmm hmmm

Erina Asmawani said...

kak, sup ketin tu ape?? sedap tak??
lagi satu..berketunjit tu apa?? haha..sorrylah, saya budak baru belaja..kalo tak tanya nanti sesat jalan ;p

syah shah said...

pegi menyate tak hajaaakkkkkk~~~ Mencik ooowwwhhhhh~~~ Har har har har :P :P :P

aku pegi insyaAllah... tapi aku balik Baling dulu... kenuri belah alor setar nak pegi konvoi jugak ke?? jom jom jom aku tak penah sampai lagik alor setar nih... har har har har :P :P :P

zonaku said...

HEMY:
ko nk g ker...?

erina:
sup ketin = x tau
ketunjit = cucuk langit = beronggeng dsb

zonaku said...

syah:
hehehehee..... jauh.. x nk la ajak..lgpun karang janji, tp kami x p.. konpem ko bom rmh aku.

alor star??? leh ngelat x???? aku dgr cara diorg berdua sembang, aku cam kena p semua....

tp aku nk praktis hikmat hilang diri nie....

julietchun said...

makan2 sambil sembang2 mmg sedap, tak terasa masa yg berlalu.

adibah said...

aku belajar bahasa baru kali ni..

"ketunjit" hehehehe.. ;-)

zonaku said...

adibah:
tp rsnya x der dlm kamus tau!

syah shah said...

ko boleh ke mengelat? kang dia majuk takmo kawan haku tak tauuu.... Mueheheheheheh :P :P

zonaku said...

hehehee.. cam x blh la nie.....

Jard The Great said...

aku takde pilihan mcm ko.. samada pegi atau tak je.. huhu

zonaku said...

jard:
jom jer la... bkn selalu dia kawen. sekali ni ja

theconfused said...

hoooooooooooooooooo.... korang bersuke2 di sini yek ngumpat aku!!!

Followers