About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Wednesday, September 9, 2009

15 Ramadhan 1430H

update on acara Sungkai Bloggers di Nyonya Kitchen, Plaza Masalam. Lokasi pertemuan dan solat maghrib di Masjid Shah Alam

seawal pagi, aku agak sibuk di tempat kerja. HEMY ada berYM ngan aku saat aku berYM gak ngan sorg lg kenalan (aku kengkonon tgh nk merajuk ngan dia neh). Tanya nk konvoi ker apa ker... aku mmg nak ler konvoi. ada hajat nk jenjalan cari mood shopping raya. skali, aku sampai rmh jam 3 petang... ada urusan pejabat y aku kene setel sblm balik.. aku siapkan jeruk nk bagi pd bloggers. ada stok 3 kilo kat rmh. Wafa pesan ms aku blk kg ari tu, dah alang2 beli, aku lebihkan untuk stok. siap packing jeruk, aku mandi n tertido keletihan.

buka jer mata, dah kul 5 lebih. adeiiiiii!!!!!!!! kelambatan!
berbalas sms ngan HEMY & aku agak nyata akan lewat! siap, kelam kabut aku keluar. separuh jalan, aku teringat kat jeruk di rumah! huhuhuhuhuuuuu.. patah balik!

then sampai masjid, cam ramai jer... call HEMY, dia tgh amik air.. aku???? terlajak!
patah balik, masuk jer masjid, wafa call.... ehhehehehee.... org dah berbuka, aku driving cari parking. park jer, trs ke masjid untuk solat. buka posa???? hehehehee... sambil wuduk, sambil iftar. dah duit apa semua dlm keta, aku bawak telekung, kunci n enpon.

wafa tegur aku ms nk amik wuduk, syukur, sempat aku solat berjemaah.

berkenalan kwn2 baru.... erina, ochee, dalia, adawiyah, syahrul n joe.

erina: sgt periang! so sweet n joyous! tetiba lens dia lari.. heheheheheee..
ochee: kwn ngan jard n dalia... x byk cakap ngan dia
dalia: sweet n suka topping kek wafa
adawiyah: kurang bercakap.. seorang pemakan yang bagus. katanya dia bukan blogger. tp x per la.. berkenalan dan meramaikan kenalan..
shahrul: dok bangi rupanya... len kali leh jumpa, dekat jer
joe: jejaka pemalu!

kenalan lama (lama la sangaaaattt)
HEMY: aku tgk dok usha2 jer meja kami.. heheheheheheheeeee.... errr... dia jer berkebenaran nk publish pic aku tanpa edit (seb bek kamera ko cun)
john: adikku y sangat serabut! aku x suka muka sepah2 camtu
kueh: selamat ulangtahun sayy......! hehehhehehee.. cari pasal! x sembang ngan ko kali ni...
masy: ceti merangkap penyelamat keadaan. TQ yer carikan tempat di saat akhir
anne: nak email add or ym.. itu y aku nk cakap smlm. heheheheeh
aima: hehehehee.... sabo jer la yer ngan gigi ko... owh.. nnt bakal ku beli pelakar
wafa: kek ko sgt sedap! seyes.....! kalau ko free ptg karang, meh buka posa ngan aku
jard: tahniah! anda pengoder air kosong yang bagus!

last but not least, jiran masy! cute!

sila ke blog mereka untuk pics n other info on the entry

IFTAR / SUNGKAI 15 RAMADHAN 1430H yang meriah!
Moga ukhwah yang terjalin berkekalan

nota:
aku hanya amik contact number si erina.. x teringat langsung nak amik ochee, dalia, shahrul n joe punya.... lupa !

12 comments:

Yunus Badawi said...

huhuhu aku tak dpt ikut....

Erina Asmawani said...

thanx kak zona.saya mmmg tak boleh duduk diam ;p nampaknya semua org kat meja tu ingat insiden mata lari..haha..kelaka la insiden tu. Next time jumpa kta tangkap pic cik puteri ngan cik lisa k ;)

syah shah said...

arr... ramainyaa... mujur aku tak pegi... har har har har :P :P

Ai sangat pemalu okay... sila percaya... hahahahahahahah :P :P :P

zonaku said...

YB:
x per la.. lain kali.. meriah tgk majlis YB ari tu...

erina:
hehehhee.. tp meja sebelah x tau paper pun.. meja kita jer...

yup.. ari tu x sempat, sumer pakat blah sepat

syah:
yer... yer.. yer.. ko sangat pemalu

HEMY said...

hhuhuhuu..aku masih terkilan jeruk tu smpi skang...eekekeke..

ko kata john muka sepah ke..muka sepah raja lawak??ahahaha

zonaku said...

HEMY:
ko nie kan.. ptg karang dtg amik kat rumah.. ada lagi sket.
karang kempunan lak...

bukan la.. bersepah2 a.k.a berserabut

Masy said...

aku pon lupe nk amek no phone dorg. adehhhh

Masy said...

btw, thanks aaaa jeruk tu. aku x mkn lg, lupe lah hehe

momentinlife said...

jeruk ko sedap!
ranggup..

kdng2 beli tak ranggup.. aku nk lagi weh!

DaliaLiyana said...

hai...salam perkenalan dr dalia...
ni dalia baru berkesemapatn nak tgk2 blog uols..dah la tak tau link uols...mintakkat jard tak bg2..cettt...hehehe..(nak marah jard pasni...)

nice knowing u..
nnt nak gath jemput ek..hehhee..

ad3ck said...

orang lain pos gambo, awat hang tak letak? ;p.

zonaku said...

masy:
hehehee.. suma leh lupa.. perut lapo pny pasal...

er..jeruk tu mkn nanti2 pun x per

moment:
hehhee.. kalau nk n kebetulan aku blk kg, ingatkan la..

dalia:
heheeh.. sila2.. jgn memalu singgah yer...
lps ni marah jard..

btw, best tgk movie mlm tu?

ad3ck:
malas!

Followers