About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Friday, August 28, 2009

Kamelia Part 3

eerrrrrr.. should i say Nurkasih?

Aku ketandusan idea sebab esk nk blk kampung.. Fenomena biasa y aku alami sejak dahulu kala., asal nk blk kg jer.. emosi bergolak, rs cam nk dok kat kg x mo balik dah ke sini (merujuk pada di mana saja aku berada).

So, aku layankan NurKasih di TV3 (minggu lps aku hanya menonton di tiubawak)

Berkait rapat juga dengan kes Kamelia aku y lepas. Cumanya, kes ini kedua wanita adalah isteri yang sah. Satu memang chenta hati, satu lagi pilihan keluarga yang makin hari makin disayangi.

Katrina, dia rasa suaminya dirampas, tapi bila tahu dia adalah yang kedua, kecewanya amat. Menghilang tanpa izin.



















NurAmina, dibuang rasa cinta dihatinya sebab hadirnya dibenci dan dia tersisih dari kasih suami yang menikahinya dalam keterpaksaan. Bila suami mula berbaik, cuba memikatnya dengan penuh keinsafan, dia terasa diperbodohkan bila tahu dia dimadukan. Kali ini dia y meninggalkan, dan dia pergi dalam keredhaan sang suami







Adam, dahulu amat pasti kasihnya hanya Katrina, kini keliru........Isteri y dia mahukan kurang didikan agama, kadangkala tidak menghormati suami, asyik dalam kecewa pada kisah silam.. Isteri yang dipilihkan untuknya sangat memikat, penuh sopan gadis Melayu.

:: aku amat berharap Adam menjadi suami yang tahu apa yang dia mahukan. Andai mahu keduanya, sila bertegas dengan keputusannya, sebab mereka amat perlukan dia sebagai pemimpin dalam mengemudi bahtera rumahtangga mereka. bayangkan perasaan Katrina bila Adam menyatakan yang dia perlukan Nur. Jika dia bertegas dia perlukan keduanya, mungkin apa yang berlaku berbeza... ::

Nabila, teman yang sentiasa ada dalam susah senang Nur...... aku salute kamu!

9 comments:

eddie dewanaga said...

gua tiba-tiba blur...


*atau selalunya begitu?

John Iverson said...

Balik dan tenangkan diri ya sis... dan bersabar... saya sentiasa menyokong...

xiiinam said...

berhati-hati di perjalanan...
Mantopkan emosi.....

INTAN said...

apa2pun...aku tetap suka AIDIL...


kim salam kat mak mu...sabtu ahad mau buat laksa kan katanya..malangnya, aku balik kg...x dpt merasa

adibah said...

Adam perlu BERANI!

*selamat balik kampung.. hati2 ye..

zonaku said...

eddie:
bab2 ni lu mmg kabur... heheheheheheee


john:
heheheheee....

cklah:
hehehehe.. ari ni pakai drebar

intan:
;p
really???? laksa????? hehehheheeee..... adeq pasti kuciwa!

adibah:
Adam perlu tetapkan hatinya dulu... keberanian pasti datang!

ymn said...

aku suka katrina... sbb nya dia hahahaha
penah jumpa dia kat cyberjaya_once upon time ago_

HEMY said...

ughh..syarifah sofea...tp skang makin takde bentuk lak bodynya...hehehe..memuaahhhh

zonaku said...

ymn:
ceh.. once upon a time tuuu.. dah ama sangat ke????

HEMY:
oit.. bulan posa ni ....ko dok sebuk mikir bentuk body pompuan.... kurus pahala posa karang..!

Followers