About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, August 25, 2009

gundah gulana

perkhabaran kurang baik aku terima, kala diri dikelilingi keributan jadual tugasan. serasa ingin aku melayang pulang, menjenguk kekasih hati, bonda tercinta

ku ulang jengok di talian, suaranya jerih, menggambarkan ketidakselesaan dan kesakitan yang ditanggungnya. marah ku berapi pada dia, bisanya menyerapi seluruh sendi, menyebabkan derita. apa daya, ini ketentuan Ilahi, ujian dariNya.

ceritanya, sakit tidak terperi, bagai ingin meraung kesakitan. bukan tidak biasa, mungkin faktor umur juga main peranan, mak bukan lagi sesihat dulu. pasti lelapnya tidak teratur, badannya di serang bisa.

aku yakin ada hikmah disebalik semua kesakitan ini.
nota kaki: ampessssssssssssssssssssssssss tul lipan itu! seb baik dia dah mati mak kerjakan, kalau tak, aku soal siasat motif dia jenjalan gigit orang!
*********************************************
sedikit update
sis2 beritakan, painkiller y mak amik di klinik kedua mlm td agak kuat. pagi ni mak x demam pun. sakit pun dah kurang.... so, mak soh dia msk keja cam biasa..
terima kasih atas doa kalian


21 comments:

HEMY said...

huuu.moga mak ko leh wat apa yg dia nak lagi..walaupun pelan2

eddie dewanaga said...

dah suruh sesapa yg tinggal disana untuk menjenguk keadaan mak..??
bawakan ke klinik atau apa saja.

ambil la cuti kejap untuk pulang, mungkin 2-3 hari, national day dah dekat... kesian mak disana tu.

tolong jangan beri alasan "kerja yg terlalu sibuk tak mengizinkan"...

and seriously... take a few days off, jangan degil!

Erina Asmawani said...

lipan kejam! huhu..semoga mak kamu cpat sembuh..(adoii..dpt bygkan sakitnye tu) huu..

momentinlife said...

aku pnh kene gigit lipan api.. dlm awal thn ni...

pergh! rsa tersiat daging beb~ giloss!

*bwk mama ko gi klinik, kene suntik tu beb..

Zaidon said...

InssyaAllah.. nanti sihatlah tu, tapi betul cakap Wafa, pegi klinik amik suntikan..

INTAN said...

kesian dia....sakit oo kena gigit lipan...

ad3ck said...

Tumpang simpati. Semoga mak ko cepat sembuh.

zonaku said...

HEMY:
insyaallah...

eddie:
ye la... nk blk ujung mgu ni la... nak antar?

jgn sebut degil blh x?


erina, wafa, zaidon, ointan, ad3ck:
bro3 dah bawak ke klinik smlm, dah amik suntikan n painkiller, dia ssh nk lelap sbb sakit... sian dia

Yunus Badawi said...

Dari mana dtg lipan tu? Ooi sakit tau. Aku doakan mak ko cepat sembuh.
Kalau ko balik nanti kirim salam kat dia

Bunga Rampai said...

Semoga bonda cepat sembuh. Insyallah.

Salam Ramadhan; semoga segala amal ibadah dalam bulan ini juga bulan-bulan seterusnya diberkati dengan sebaik berkatNya. Amiin.

julietchun said...

mungkin bila tengok wajah ko sakitnya akan berkurang, demam rindu gak tu. Moga semuanya baik2.

Jard The Great said...

huhu.. lipan pernah keje??? hope she gets well...

Masy said...

adehdehdeh... moga cepat semboh laa hendaknye. biase lg lipan ni!!

xiiinam said...

...ahh...kesian bondamu....sakit tu!
Moga dapat dia menahan.


ckLah pernah kena sengat kala jengking masa kecik-kecik dulu. Rasa nak pitam!

syah shah said...

bisa tu... semoga mak ko lekas sembuhnya...

Hujung minggu ini cuti panjang hingga Isin... Ambillah sehari dua lagi sebagai tambahan... Dan balik kampung nanti kirim salam pada mak ko ya? :D :D

ymn said...

byk kan minum air kelapa mawar .. mampu kurangkan sengatan ..

p/s jgn beli kelapa kat bazzar ramadhan or pasar mlm..itu hampeh ..

zonaku said...

Yb & Bunga rampai:
TQ.... insyaallah

juliet:
hehehee.. aku dah call sekerap mungkin dah.... xkan rindu kot...

jard:
????? mak aku dah bunuh lipan tu serta merta.. hehehehe

masy:
insyaallah.. biasa kan dia... !

ckLah:
dia bukan x pernha kene gigit, tp katanya kali ni sakit sgt2.... mlm td dia ke klinik kedua, increase dose painkiller..

kala jengking???? mau pengsan kalau kena

zonaku said...

syah:
tgh mencari tiket blk la nie.... x tambah cuti kot, karang raya x leh cuti lama2

ymn:
insyaallah.. bakal ku khabarkan kat rakyat jelata soh carikan...

John Iverson said...

Ya Allah... Semoga ibu kepada penulis blog ini cepat sembuh... Amin... apa2, update k sis

s@yangh@sni said...

ya Allah sakit tuuu...
dulu aku pernah kena sengat lipan..
walaupun kecik..
tapi bisanyer..sampai demam...

mujur tak ape2 mak tu..

zonaku said...

john & s@y@ngh@sni:

syukur.. mak ok.... ari kene gigit jer la.... sampai ke mlm biasanya x ilang... selamam, mak dah ok.. demam pun x.
tinggal bengkak yang dah surut sikit...

alhamdulillah

Followers