About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, August 20, 2009

.. dan sambungan...

ulasan seharian tugasan di klcc
bertolak dr rumah seawal jam 6.30 pagi
top up touch n go
then trs ke stesen komuter kajang
aku risau jer.. sebab dah lama sgt aku x naik public transport ke urusan keje
biasa drive sdr jer

aku x tahu ada limited stop tren sekarang nie
setelah sekian lama x menaiki keretapi,
ya, keretapi, bukan tren komuter biasa

aku pakai mask,
(ini bukan aku, sekadar gambar hiasan)

sebab x tahu nk menjangka kesesakan dalam tren
hhehehee... ada lipas dlm tren.....
maklumlah, gerabak lama
turun pun di landasan keretapi KL Sentral,
menapak pulak ke stesen lrt

terkawal jugak keadaan di stesen
ada polis mengawal
hebat rupanya polis2 y bertugas di situ
kebal pada penularan H1N1
x perlu pakai mask
bazir duit kerajaan jer nak bekalkan mask
hehehehehehheeeeeee!

dalam lrt, sesak!

sampai saja, terus urusan kerja
aku bertolak pulang dr sana jam 2petang
jadinya memang x sesak

mask y aku pakai pagi tu dah buang,
penuh peluh n kesan kosmetik
jadinya, aku x pakai mask
masuk tren, petugas lrt pun sama2 ngan aku
dalam 5-6 orang
x pakai mask juga,
mungkin alasan diorg sama ngan aku
(kalau ada design camnie.. kan best!...er, tutup idung ngn mulut la... bukan mata)

sekali salah sorang tu batuk!!!
cessss sungguh,
nyesal aku x pakai mask!
entah apa virus dia bawak!

sampai opis,
byknya problem kene selesaikan
aku letak beg kat tempat staff jer,
x masuk workstation aku pun,
hanya di tingkat bawah melayan karenah pelanggan

dan juga,
penemuramah untuk konsultan

usai semuanya,
jam 7 petang
aku balik rmh dengan penat!

sakit kepala melanda sebab kene hujan sket,
makan ubat dan TIDO!!!

errr.. bukan terus tido pun,
siapkan entri 'a shoulder to cry on'
x leh stop layan lagu tu kat youtube

16 comments:

Masy said...

1st!!!

John Iverson said...

Yo sister Masy... sila claim hadiah and di kaunter 5

julietchun said...

pengalaman menarik naik keretapi, macam citer hindi,hehehe.

zonaku said...

masy:
tahniah!

John:
eeerkkkkk!! aku salah blog ker???

juliet:
hindi ka apa ka.. aku cuak sepanjang masa tau!

ku tak sempurna said...

ko sakit kepala sbb apa ni??
cecepat gi check...

dah lama tak layan komuter... ok ke skrg ni?? :D

Jard The Great said...

peh... aku baru je ke bukit bintang tadi.. seme pekerja gomen tak pakai mask pon. aku ja sorang pakai.. huhuhu

zonaku said...

kts:
x tau... cuma kat stesen lrt tu elok gak la manusia nyer perangai

jard:
diorg kebal! virus tu taku kat diorg....

pakai tau jard.. biar x lawa, panas muka, asal jgn kene penyakit tu!

zonaku said...
This comment has been removed by the author.
Erina Asmawani said...

kekadang pelik kan..kerajaan beria2 suruh kta jaga kebersihan, amik langkah jaga2 tuk elak H1N1 tapi ramaiiii je yg buat sambil lewa..huhu..

Zaidon said...

Busynya Cik Zona ari ni... :)

Monkey D Luffy said...

singgah klcc jgn le ko lupa belanja aku

ko ni

zonaku said...

erina:
ada org penah jawab kat aku.. dia yakin dia x akankena.. tu y x pakai mask n still ke tempat sesak, x jaga keselamatan

zaidon:
kadangkala....... mungkin ramadhan membenarkan aku santai sedikit

monkey:
nk gtau aku ke sana camana???

xiiinam said...

salam Ramadhan zonantaraitudanini...

syah shah said...

gila busy ko ya?? Huhu~`

Aku benci naik komuter sebab tak penah tepati schedule masa... Kadang tu, dah naik tren ada aja maslahnya... berenti tengah jalan la, kena tukar tren sebab rosakla... Huuuhhhh!!!!!

Eh, tetiba emo... Hahahahah :P :P

imHepPie said...

huhu...kena slalu berigt la...virus neh da mkn bhaya dowhh..

zonaku said...

cklah:
salam ramadhan... blh puasa x nie??? dah keluar dr wad?

syah:
tetiba busy sampai dah x jumpa kerusi sendiri kat opis tu

pasal jadual???? Malaysia boleh laaaa.....

imHepPie:
selamat datang! mutasi virus makin sakan sebab ramai tolong sebar kan...

Followers