About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Saturday, July 18, 2009

T.e.R.i.N.G.i.N

hari selasa, lepas lunch hour
dlm melayan kesakitan y masih x surut, ada y memanggil, '
dia :cik, blh sy jumpa cik I**?'
aku: eh, untuk saya ker? (di tangannya ada sejambak bunga ros n adiah)
dia : x, ini untuk cik I**
aku :kejap yer saya panggilkan (dlm ati... AKU AMAT JELES!!!!!!!!!!)

seorang dua teman y lalu di situ pun ber tanya soalan y serupa dgn aku.... ketara kan...

mana² perempuan pun suka surprise gift, especially di hari lahirnya. Sejambak mawar merah diiringi potret y ditempah khas.

aku bukan y sukakan bunga, tp, gesture sebegini boleh menambah sayang di hati buat si pengirim (bukan y tolong hantar yer). Kecoh pejabat seketika!

huhuhu~entah bila aku akan terima surprise sebegini.

17 comments:

John Iverson said...

Hehe... teringin ya? nanti ada la tu... cuma masanya belum sampai lg hehe

Zaidon said...

tak pon, John je la yng bagi. hehe

ku tak sempurna said...

nanti dapat la tu surprise.. cuba ko bagi add opis ko.. ihihihi

zonaku said...

john:
hehehheee... insyaallah..... ini ilmu 4 u gak... kot² nnt leh praktikkan kat y tsyg...... tp y dah sudi bls feeling la.... jgn y x mo kat ko.... kalau x, buang duit je nnti

zaidon:
x kesah.... asal dpt..... dr kwn² pun ok apa...

KTS:
heheehheeee...ko nk antar yer???? bila???? aku tgu

Yunus Badawi said...

aku hantar bunga dgn pasu2 dia sekali kat ko boleh?

psst - aku nak cilok emak adam punya hehehe

Razman said...

aku nak bg bunga gak..tp xkenal ko..haha..sgah blog aku..

AZANI said...

bunga rampai boleh?

HEMY said...

wauu..aku pn jeles sama kat yg hantar pada dia tu..byk duit dia nk spend bg bunga mahal..ahaaha..sama rega kasut aku tauuu

zonaku said...

YB:
apa salahnyaaaaaaaa.......... org nk bg.. aku amik jer...
tp x janji lama mana idup laaaa.....
if aku blk kampung cepat lps dpt, insyaallah pjg umor la pokok tu.. mak aku bela...

razman:
hehehee.. nnti² ko akan kenalla.. rerajin singgah yer....

azani:
bolehhhh.....

HEMY:
heheheee.. setahun sekali... dia kumpul lama kot.... er.. ko x jawab lagi, blog sapa y 1st?

syah shah said...

akan tiba masnya untuk ko pulak merasa nanti... insyaAllah... :D :D

zonaku said...

syah:
insyaallah....... x lama lagi

Monkey D Luffy said...

bagi aku alamat opis ko

bunga rafflesia aku hantarkan

zonaku said...

monkey:
betul?????????????

aku mmg nak! nk ke sabah mencari, rs cam x daya.
bunga tu leh buat ubat!

bak cni ctc no ko, aku bg direct trs alamat, ko nk soh aku collect pun aku sanggup!

Mr PenyuBiru said...

ko try la antar kat diri sendiri.bukannye orang tau.hehe

zonaku said...

encikPenyu:
idea y aku x mo terima! aku nk org gak y kasik buat surprise!

eddie dewanaga said...

bunga api nak...??

zonaku said...

eddie:
nnnnnnaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkk!!!!!!
cun sgt la offer tu.. blh main raya nnti.. faris pun mesti dah blh lyn main skali gak nnti

brp kargo nk kasik?

Followers