About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Thursday, June 25, 2009

bual bicara


dalam berbual di pejabat, tanpa aku sedari, ada y sering memandang. sedang enak bercerita di talian, antara y tertulis ialah perkataan 'honey'. terus dia giat mengusik, kononnya kekosongan hati aku terisi.

sekali pikir kelakar pun ada, sekali pikir, biarlah apa sahaja tanggapan mereka pada aku. asalkan aku tahu hati aku n keluarga tahu hubungan aku. yang lain? kurang penting.

haiiiiihhhh...... lain kali, jangan mengendap perbualan orang. kan dah salah anggap! atau pun, tanya terus terang, mudah aku bercerita!

apa² pun, kes H1N1 makin luas tersebar di Malaysia. Buat teman² blog, sila jgn jenjalan sesuka hati di shopping mall atau public gathering. Kurangkan atau batalkan perjalanan ke negara² berisiko tinggi.

Tapi, sabtu ni aku ada game futsal, anjuran alumni sekolah di Sunway Extreme Park. Belum decide nk sertai atau x, mungkin kene bawak mask kot, sebab batuk² aku sejak semalam bertambah (Sis3 bw rambutan dr kampung!). karang ada y bertempiaran lari bila aku batuk!

12 comments:

syah shah said...

ade orang tu kene home quarantine, tapi buleh je berjalan pi mai pi mai... sok lusa ade berita jangkitan kat area dia berjalan pi mai tu, kita taula sapa penyebarnya... kikikikik :P :P

sekarang memang musim penyakit betullah... dengan denggi nya, H1N1 nya, lagi-lagi plak musim rambutan, langsat, durian dan manggis... Fuuuhhhh~~~~

Err... mintak rambutan skett... Kikikikik :P :P

theconfused said...

oooooooooooooooooo.. ngumpat aku yek?? yek??? seb bek walaupon aku mls, aku cek komen okeeeeeehhhhh


arrrrrrrrrrrrr... rambutan mkn.. honey + lemon dah mkn?????

Jard The Great said...

aku takuttttttt.....

zonaku said...

syah:
meh amik kat rmh....
aku ingt dia dok dendiam kat rmh... ka dia tgk transformer??? abih la satu panggung!
abih la org kg aku...!

cikKompius:
dahhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!! tp ngan limau nipis la... mls cari lemon!

jard:
apa nk takut??? ari tu ko dok seketa ngan aku ke lanchang, rilek ja aku tgk!

julietchun said...

rambutan honey = rambutan madu,hehe.

skang ni nak shopping pun takut, tapi bagus gak taklah rabak poketku,ekekeke.

eddie dewanaga said...

batuk blom baik...?

really..???

it's lemon and honey laa, honey...!
Oops!

zonaku said...

juliet:
hehehee.. nk p tgk wayang pakai mask laaaaa

eddie:
almost baikkk.. tp mkn rambutan mlm td laaaaa...

dhomnirhahs said...

honey ek .. ? hehe

zonaku said...

aikkkk.. tetiba bersuara??? kasik chance?

John Iverson said...

Kamu ok la sis bole lg avoid lg... Budak international baru akn masuk UM mggu ni... aduh... Semoga Allah memelihara kami smua...

dhomnirhahs said...

marah aku ke? adehh ..

zonaku said...

John:
ikut jer langkah keselamatam john...

shah:
x la... xpasal jer aku nk marah...

Followers