About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, May 11, 2009

shopping!

kasut baru!

x tinggi sangat cam y lepas kan?
Sabtu, lps keja, aku ke CapSquare, KL. Dgn semangat waja nk nengok XMen, aku redah jer….

Pusing punya pusing, aku almost putus asa. Call by call dr Jard y nk bgtau jalan pun x berhasil. Sebab aku mmg x biasa drive in kl, aku tau naik LRT atau jalan kaki. Last resort aku, BALAI POLIS DANG WANGI! Dah itu y aku jumpa. Kalau jauh lagi, aku dah plan nk soh polis tu escort ke sana, tp brader tu kata, depan tu jer, tapi kene berani la sket, sebab kene cross jalan y agak bahaya. DEMI WOLVERINE! Aku belasah jer..

Sampai jer, y ada cuma Jard n Jas (adik Jard). Ah, aku x kira, janji leh tgk! Lepas tgk, kami ke pasar malam jalan TAR. Aku baru perasan, dah lama sangat aku x datang pasar malam nie!
Kami just mkn mihun sup n yong tau fu, skali adik tu lupa nak kira yong tau fu kami. Kira lebih kurang jer la, sebab aku pun mmg x ingat. Dik, lebih kurang halal yer!

****
Then pagi ahad, lepas mimpi yang tak sudah tu, aku basuh baju n bilik air. Yer la, esk mak datang! Niat nk mop lantai aku tangguh dulu! Maybe balik nie kot.
Dengan emosi y celaru, aku g jumpa Sis3, nak beli kasut.
Peringatan untuk diri sendiri, JGN bawa duit banyak or kad kredit bila keluar dengan emosi x stabil! Dengar pulak lagu 'sonata musin salju' kat radio, amatlah bahaya.
Hasil shoppingan kami 2 beradik:
  • 4 pasang kasut/sandal.
  • 5 baju,
  • 4 seluar
  • 4 stokin!
    Total up, lebih kurang 200. sebab aku jenis bukan beli barang jenama! Cantik n selesa, 5 hengget pun aku beli!

    Otak ting tong juga x sesuai untuk memilih!
    ini kasut kami, biasa jer kan??? tapi selesa!

    Lps makan y dibelanja oleh Sis3, kami balik. Aku moskil nak tido, takut mimpi lagi.. aku hanya lelap sekejap saja, n pagi ni, jam 7 aku dah ada di ofis! heheheee.... dari Bata.. lama x pakai kasut cap Bata!

pppppppppsssssssssstttttttttt: kasut jer aku sanggup tunjuk, lain² x leh!

11 comments:

Jard The Great said...

hahaha.. shoe fetish eh?

zonaku said...

nope! not really!

Yunus Badawi said...

Shopping sakan ko. Wanita dan shopping mmg tak dpt dipisahkan! Emosi tak stabil tu alasan yg asalan aje kan? hehehe

aRaBeLLa said...

kasut kaler gold tu mengancam sey..heehhe

HEMY said...

design kasut bata tu aku sgt minat..comfy..tu jenis sandal beli utk wawa masa anniversary kitorg yg pes dulu...

smpi skang tahan..no blisterrr

zonaku said...

YB:
itu komen y sgt sexist tau!

arabella:
itu la y paling murah!

HEMY:
really???? hopefully suitable for me too...

syah shah said...

kasut Bata biasanya tahan lama walaupun murah... :D :D


Pada aku, biarlah murah pun, asalkan tahan lama dan berkualiti... kan? :D :D

StingRay said...

camna nak sebut nama belog ni eh?..


zon aku?

zona ku?

zo naku?

besi nako?


Sila jelaskan...sumpah beta tak tau!

heh..ko x leh celen aku...penah ko beli kasut rm1?

zonaku said...

syah:
hehehhee.. rupa kureng la sket...

stingray:
zonaku laaaa.... tetiba ja besi nako ni apsal????

er... x penah, tp aku penah bl tiket flight harga 99sen! y free x dpt lg

Ungku Nor said...

walaweihhh..cap sq tu betul2 seberang jalan depan opis akak!!!

en_me said...

kasut cap gombak oke perghh.. ehehe

Followers