About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, March 23, 2009

Faris @ singa

faris... bila terjemah.. singa..

tp manja sesangat...

n too advance...
sabtu, aku visit adeq; dia citer, ari rabu (kalau x salah laaa..) dia call mak, mak citer faris skrg sebuk nk bgn berdiri n try menapak sambil paut pd sofa..

aduyai...
faris ooooiiiii.... kasik riso org jer budak nie.... cukup bulan ni br ko genap 6 bulan.. x kan la dah nk jln??? biar betoi!

so, smlm aku call mak, mak kata, dia pantang biar, akan cuba nk bdiri.. ada sekali tu, mak ke dapur nk bancuhkan susu utk farah, n farah pun ikut mak ke dapur, skalli dgr faris nangis.. patah balik ke depan.. mulut dah bdarah.. pecah gusi kot.. menitik² darah.... rupanya, dia bgn berdiri..

so, skrg, mak x tinggal dia sensorg langsung...
dr dia mula meniarap, x pun menyulur (betoi ker term nie?) trs merangkak ms maulidur rasul ari tu... then br jer leh merangkak ketam (mengiring, x leh merangkak ke depan pun lg), dah cuba² duduk, then cuba² bdiri n trs atur langkah nk bjalan... pinggang tu x keras nak support body lg... duduk jer, akan terbalik... bdiri pun goyang... langkah pun x kukuh.... bila jatuh, nengis x puas ati..

faris.. faris....
adeq kata risau dia hyper lak nnti.. sebab semua cepat sgt.. n fasa dia x btul2 lengkap..
if its normal.. alhamdulillah....
senang la bila kami bcuti mei nanti...!

****updated****
dah check.. perkembangan dia normal, cuma dia jenis cepat....
alhamdulillah!

12 comments:

syah shah said...

anak buah aku takmo merangkak pun... kalo dia nak pi memana, dia akan bergolek... Hahahahah :P :P Dan dia suka duduk... meniarap dia tak layan... cubaan berdiri belum ada...

aku bajetlaa kan, budak-budak zaman skarang advance pasal susu formula yang macam-macam tuh... aku agak ajelaa... bukan aku tau pon... hahahahahah :P :P

Jard The Great said...

hehehe.... more on baby tips.. bagus2

eddie dewanaga said...

seorang ibu saudara yg peka dan prihatin... so sweet!!

zonaku said...

syah:
aku pun rs camtu...

jard:
heheheee.. observation jer la..

eddie:
hahahahaa... aku sweet??? tq.. tq..

HEMY said...

wauu...cepatnya nk bangun..hebat2..ehehe

faris mknanya singa ke?rasa cam pedang Allah..

zonaku said...

ada buku y tulis singa.. tp farah kata rimau....!

julietchun said...

6bln dah berjln? Misteri nusantara ni.

zonaku said...

juliet:
percubaan berjalan ya... lum leh lepas tgn... bukan jln cam bdk setahun tu...

ad3ck said...

tumpang gumbira ehehe.

ku tak sempurna said...

copeknyo nak dapek kaki...

issshhhhh.... nanti tak lekat kat umah la tu ... :D

Mr PenyuBiru said...

ooo..faris tu maknanya singga ek.hopefully dia ikut sifat singa yg positif seperti menjadi pemimpin berwibawa.hehe

zonaku said...

ad3ck:
tq

kts:
rsnya camtu gak.. sbb ms dia dlm prt lg, mak dia mmg suka jenjalan.. lps jer pantang, pun jenjalan lg.. n dia o jer bab² jenjalan nie..

byknya jenjalan...

encikpenyu:
insyaallah..

Followers