About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, March 30, 2009

Earth Hour

60 minit jer kan????... amat sekejap..
tp aku rasa sangat lama...
dan dalam kegelapan y amat mendamaikan itu...
aku rasa nikmat sangat...
aman.... damai...
sayangnya.. ada y hanya memadam lampu (betul² lurus senduk kata kwn aku)
kipas, airconditioner, laptop, tv, dan pelbagai alat elektrik lain dipasang macam biasa....
kurang menyokong rupanya mereka ini...
jiran aku terang² nyalakan lampu.... aku hanya mampu mengeluh...
siapalah aku nk sesuka ati menegur kan....
sokonglah aktiviti seumpama ini....
selamatkan bumi kita...! (tetiba aku rs cam buat ucapan!)

8 comments:

syah shah said...

buat je ucapan itu... tak salah pun... hihihihi :D :D

err.. pasang kipas takpe kannn???

Jard The Great said...

zonaku... aku tak tny lagi pasal kopi gi tape dari astro tu.. huhu..

kami besa minta copyright permission dari pengeluar video tu.. pastuh copy..

mcm panjang lak prosedur die.. huhu.. ko try tny astro la.. huhu..

Mr PenyuBiru said...

ramai orang memandang sinis idea ni.dan ada juga cuba memberi idea lain.tapi bagi aku,lebih baik berbuat sesuatu daripada tak buat langsung kan.

Shifu67 said...

errr... aku sokong kempen ni... tapi tak ingat nak off lampu malam tu... hehehe

HEMY said...

ok la tu...asalkan ada yg menyokong..haaa

julietchun said...

kalo dpt ganjaran baru nak buat kot.

eddie dewanaga said...

gua balik rumah my mom(utk kurangkan jumlah tenaga yg diguna, kononnya, padahal gua malas nak masak) the whole neighbours around semua tutup lampu, india, cina, melayu... semua lepak luar rumah... dah mcm kenduri tetapi bergelap... mcm2 cerita kluar... cerita pasal bintang, pasal badminton, pasal kereta dan pasal pilihanraya!

zonaku said...

syah:
xbleh! kipas pun guna tenaga letrik tau! nak kipas, pakai manual... hehehehehe

jard:
sampai camtu???? x yah... buang duit jer.... nnti aku cilok la...
errr...pakai vcr leh kan???

ko ada???

encikPenyu:
tu la pasal.....! nnti pupus penyu camana??????

shifu67:
x leh msk senarai...! rejek!!

HEMY:
alangkah baiknya kalau semua sokong! mimpi y x akan jadi reliti..huhuhu.

juliet:
mungkin... huhuhu.

eddie:
wah....! bestnya!!!!! aku suka kalau camtu... sangat menarik!
jeles tau!

Followers