About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Wednesday, October 15, 2008

Laporan Tempat Kejadian

Mlm td ujan...
Itu rahmat Ilahi pada umatnya...
Y buat aku x best ialah : Siaran ASTRO
tetiap kali ujan.....
xder line....
konon dah upgrade la... apa la...
bayar bil memahal..
bila ujan tutup jer tv...

siyot tol laaaa......



tp itu rahmat gak...
at least time ujan2 gitu...
kita teringat gak nak baca surah Yasin kan...



kembali pada tajuk asal...

semalam...
msk jer ofis....
aku hulur kuih raya kat kwn aku...
cun jer dia melepak kat tpt aku..

tetiba penjaga bangunan kami lalu...

laju jer dia..
biasa dia mesti lepak gak...
kaco aku...
pastu dia dah patah balik aku pun tegur la...
jawabnya "banjir"...

lantak dia la....

then encikMIS lak lalu n msk bilik BosBesar..
bila ditegur...
jawabnya "banjir"....

apa la diorg nie...
pepagi jer banjir... mana ada ujan...

pastu...

cikSumberOrang panggil....
"ni naper nie...? apsal byk sangat air nie???"
aku n kwn aku pun.... "haaaaa??? air????"

ropenyer......

pam air kat atas bangunan pecah....
bilik enMIS penuh air...
habis sumer nya....
seb baik bilik talian utama x apa2
operasi harian berjalan lancar...

dan... enMIS bertukar keje...
jadi tukang pengering barangan...

dulu pun penah ada kejadian kat bilik y sama....

penjaga bangunan ada tanya aku..
"blh tolong antar diorg ni pegi mandi bunga x???"

aku tgk muka enMIS dah tukar kaler.....
kahkahkahkah...

ni gambar2nya..


11 comments:

Ungku Nor said...

mandi bunge??
wahahaha..bisaaa..bisaaaa..;p

julietchun said...

Banjir kilat tak mnegira waktu & tempat,siannye.

Mr PenyuBiru said...

nie lah yg dikatakan hujan tak ribut tak, tiba² banjir. banjir tanpa bayang.hehe

zonaku said...

kak ungku :
mmg amat berbisa.... pedih ooo jelingan dia...
tp kami pakat2 gelak guling2 jugak!

julietchun :
nasib2...

enchek tetelbiru:
tanpa bayang....? air ada bayang ker??

en_me said...

en_me minta maaf dari kejauhan pada semua yang mengenali me selama ini .. maaf la segala kekurangan2 en_me yg ini k

syah shah said...

heheheheh... pediss nye kene perli cenggituh... Kih kih kih kih...

Tapi yela, walopon tak perlu mandi bunga bagai, buat kenuri doa mintak selamat ok kut eh?? Heheheheheheh

a Q r a m said...

nih bukan banjir kilat...ni lebey dari banjir kilat...xtau ape perkataan sesway nk sebut..hehehe


p/s:silakan copy entry tersebut..saye pn copy jgk dari entry kat facebook

KAK LONG said...
This comment has been removed by a blog administrator.
theconfused said...

aku dah gelakkan dia pagi tadik.. hahahhahahahahahahha

13may said...

ujan ujan aku suka dok dalam selimut :D

zonaku said...

en_me : sama - sama lah yer...

syah : kalu aku insyaallah la leh wat.... tp EnCheMIS kata.. dia x cukup semayang tu... nnti dia p semayang lagik

aqram : dah tau nnti gtau la...

kaklong: maaf ya.... tpaksa delete.. bkn apa.. sy x buat pun.. sekadar pilihan xtvt jer

cikKonpius : ya.. gelakkan dia beramai2

13may : mmg best gak dok dlm selimut... pastu zzzzzz

Followers