About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, April 22, 2014

Aku dan Keretapi

Semalam, masa siapkan projek design untuk hadiah persaaran, kami berbual2.

Ofis dah kosong, kami berdua saja yang ada. Jadinya agak sunyi walau kami galak berbual. Then, dalam 6.30 ptg, ada kapal terbang berlepas.... dan kami mmg sentiasa boleh dengar.... Lalu aku teringat kisah ini.

Few years back.

Kami berempat OTW ke Klang nk makan ikan bakar or sekadar nk pegi beraya rumah kawan. Wallahualam, aku x sure.

Tapi macam biasa semua lari dari pegang stereng... a.k.a x mo drive. Dan insan yang gagal masa tu adalah Kamal. So, bermulalah perjalanan kami dari Bandar Sunway.

Sampai somewhere in Klang, kami kene berenti sebab ketapi nk lalu. For me, yeah..... tunggu je la.... dah lama x tgk ketapi lalu kat landasan. The euphoric feeling tu lain sket antara ketapi lalu n ketebang naik n ketebang turun. Serious! Beza!

Tetiba Kamal dapat idea mana tah.... "Cik-ZonAku-yang lawa (nama aku), tu hah.. namanya keretapi... panjang..... " Niatnya nk kutuk konon aku jakun x pernah tengok keretapi. I was like "motippp???"

Pastu sorang y duduk seat belakang sampuk; "ayah dia keja dgn KTM la dulu..."
Aku : haah........ aku penah duduk kuarters n pagar ketapi depan rumah ja......

Muka Kamal dah kaler pelangi n gaya nk p tido kat landasan dah time tu..........






GOOD OLD DAYS........... i do miss them.


4 comments:

arianna adrizal said...

kat port klang ada. mmg ada laluan ketapi. tp aku sendiri pn xingat kat celah mana. haha

Juno Rocket said...

Haha kesian dia. Malu lettew

zonaku said...

anne:

aku pun sekali tu je la jumpa... x sure kat mana

zonaku said...

Juno Rocket:
iya..... mmg dia malu amat time tu.. ahhahaha

Followers