About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, December 9, 2013

24hours

i'll be bz, a bit ja. bukan lama mana pun, sampai krismas ja kot.
travelling every weekend, tiap ahad balik penang.

Last week, ke KL. Adhoc plan. Plan asal nk bersukaria ke Cameron, tapi jadinya ke KL. Selit sepit aku ke Big Bad Wolf. Gigih sengkang mata.... dr kul 12 tgh mlm sampai parking MIECC, kul 5 pagi baru keluar. Sakit2 badan n kaki aku buat x paham je. Teima kasih byk2 pada Keri n Masy sbb sudi luang masa ngan aku. Hantar n amik aku kat stesen LRT n belanja bfast, walaupun Keri sibuk ngan twitter sampai abes bateri n Masy x brp sihat.

Masuk ke BBW, aku keluarkan list aku n start cari. Lupa diri seketika. Patutnya aku nk beli 2 je novel dr fav author aku, sekali, aku jumpa 4! Bayangkan cemana nikmatnya aku rasa mlm tu. 1 dalam list, 3 xlisted pun! Walaupun aku kecewa x jumpa yang 1 lg, aku cukup happy. Hard cover novel y harganya biasa dlm RM80, aku dapat pada harga RM8. Yang paperback pun asalnya RM32++, pun tinggal RM8. Lelain buku ada y aku jumpa, ada y x jumpa. Buku Warrent Buffet yang aku cari x jumpa, so aku pasrah. Buku novel klasik kanak2 pun murah! OliverTwist, Pinocchio, Huckleberry Finn cuma sekadar RM1. X menggila ke?

Total expenses buku aku mlm tu cuma RM95 untuk 12 buah . Termasuk 4 buah buku yang bukan untuk aku. Keri lak dapat poster 007 : skyfall FREE!!.

Aku jalan sorang2 mencari buku2 idaman lupa ke kawan2, lupa nk belek2 mamat hensem yang dok memilih sama.. hehe... dah siap hantar buku ke storage area, aku igt nk g minum sambil amik view dr atas, skali dah jumpa diorg.. Macam tau2 je aku dah blh igt kawan time tu.

My one & only pic yang snap kat sana.... pose lak pun ada satu je, bukan dekat aku pun.

Dan aku jugak merasa drive keta Keri, sbb dia bz seperti dinyatakan di atas. Wafa n Anul juga ke sana, tapi x serentak. Memang nikmat sebenarnya bila ko dapat pergi acara yang macam ni. Year End Sale ke, Jualan Raya ke, One Day Sale ke, Members Day ke, semua x leh lawan. Mana tidaknya, harga ternyata mahal n dimurahkan dalam ertikata sebenarnya. Sale y lain2 tu tu dah dinaikkan harga sebelum diberi diskaun.

Dalam LRT nak balik ke Sentul, mata mmg rabak tahap dewata raya. Gigih aku cuba x lelap sebab x dapat sandar kepala, kot x, mmg la.. silap2 dr stesen bukit jalil-sentul timur-then back to sri petaling semula.. Sampai rmh, seb baik ada sis3 kat rmh, n bro3 ada tinggalkan kunci. Kot x tido la aku dpn pintu. Trs mandi n tido. Hujung2 telinga je suara Qashif. Bila mak balik dr pasar punx pasti. Bangun kul 9.30, sarapan roti canai then sambung tido balik ngan Qashif. Bukak je mata dlm 11 lebih tu, Qashif dah senyum2 pandang aku. Maybe dia pun baru jaga, x sempat nk menakal lagi. Golek2 ngan dia kejap br keluar bilik. Then lps lunch, bertaburan la kami semua.... Sis3 nk ke kenduri di Damansara, tapinya, bateri kereta sudah kene curi.......... Diorg parking kete bertentangan ngan kete bro3, luar dr pagar rmh. Macam2 dugaan! Geram sangat, diorg tinggalkan kete n g kenduri dgn MILnya. Petang kang br pikir balik.

Dlm flight lak, aku n mak kene duduk jejauh. Mak kat row 8, aku kat row 23. Nk tukar pun susah. Sampai rmh, aku lelap kejap lagi. Lps maghrib, pegi makan... Musim cuti sekolah n Pesta P.Pinang  ni, nk makan kat luar mmg dugaan betul la... Jem merata2.

Balik, dah overdose tido, even rasa letih, still aku belek novel sampai kewat mlm. Bangun pagi ni dah lewat.. Padan muka! Alternatively, keje je la dr rumah. kemudahan dah disediakan.. guna saja....

Pic buku? x ada sebab buku hujung minggu nanti bila Bro3 outstation ke Penang, baru dia bawak balik.


Apa yang 24 hours? Well...semua org ada jumlah jam yang sama setiap hari... Indah bila blh fill up sebaiknya atau berehat sepenuhnya. Dan aku punya akan dipenuhi dengan sebaiknya, mungkin kurang bab rehat tapi semuanya bermanfaat. Hati senang, rasa riang walau badan mula merungut. :)


14 comments:

julietchun said...

12 buku RM95, mana nak dapat.Hati dah meloncat-loncat gak ni :D

Daddy Ziyyad said...

saya nak pergi...dah 2 tahun berturut turut asyik baca aja pasal blogger lain pergi...hahaha

zonaku said...

juliet:
sila pergi... ramai gak y bawak balik berbeg2.. siap bawak beg beroda y besar tu lagi...

zonaku said...

DZ:
sila la pergi!!!! best! aritu dia buat kat penang, sy ada kenduri di KL, kali ni event biggest in the world!

sila bawak beg/troli beroda.... kot x, mmg blh nanges

Masy said...

ko tau budak umah aku pon bagi komen mcm ko - berilmiahnye buku2. hahahahhahaha

best best

zonaku said...

masy:
berilmiah dan saiko..... hahahaha...

in the womb tu x nak pulak amik.

Dr Singa said...

baca tau!
jangan buat pekasam!!

Dr Singa said...

baca tau!
jangan buat pekasam!!

zonaku said...

doc:
sy menunggu ketibaannya ahad ni.

MR Penyubiru said...

pergh..murah giler..ini baru sale namanya kan..

zonaku said...

penyu:
ya... inilah jualan murah yang betul.

ada y mengangkut luggage gedabak tu dua tiga biji... aku sekadr dua shopping beg je :(

t.a.t.a said...

kak singa, komen akak tu macam terkena kat saya aje. hahaha. beli banyak² tapi mmg tak sempat nak baca. huhu.


zona, bagus la idea kau. pergi malam lepak smp pagi. tak yah fikir nak cari tempat solat kan? ye la waktu tu mana ada solat wajib. hahaha. good idea. aku nak buat la.

zonaku said...

t.a.t.a:
idea mmg best... praktikal mungkin kurang sikit, esp kalau ko kaki tidur mlm cam aku. miss tido satu mlm, berhari2 aku x lembek...

hahahahahaaa

t.a.t.a said...

aku tak terfikir pulak pasal itu. hahaha

Followers