About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, April 24, 2012

boLA Tampar

Malam tadi, tengah sembang2 ngan SIL kat FB, tetiba ada kenalan aku y kongsikan link ni, 


 
macam kurang percaya, aku kelam kabut balik dari mengaji untu tengok cerita ni, kalau hari y ada kelas tuisyen memang sedih sebab terlepas. dulu bukan macam sekarang, ulangan cerita tu sampai boleh muntah menengok. 

dan semangat yang ada pada pasukan ni juga menyebabkan aku berminat pada sukan bola tampar. walau 'vertically challanged' bak kata en.S, aku tetap mewakili sekolah aku. pelbagai manusia aku jumpa, ragam pemain, pemain 'model' bola tampar dari sekolah cina (lelaki) (chinese boys' school), persahabatan yang terjalin atas nama sukan, sokong menyokong antara satu sama lain untuk menang supaya berjumpa di perlawanan akhir, dan juga ke KL bersama pasukan mendengar lagu2 KRU sepanjang perjalan dari perlis ke Pulapol. Pakcik driver memang sangat sporting sebab melayan karenah pasukan sepanjang perjalanan. kasut terbang melayang saat perlawanan berlangsung, merasai air 'malta' yang sangat tak sedap.

sampaikan, sepanjang minggu SPM pun tiap petang kami turun bermain, sekadar release tension belajar. seorang teman dihadiahkan dengan bola tampar atas keputusan PMR yang cemerlang, bertahan selama dua tahun bola tu, lepas SPM aku dah x tahu apa khabar bola tu. 

sekian lama tak bermain, saat kembali mencuba, pijar sungguh lengan lepas latihan. macam hampir tertanggal kulit. 

itu semua kenangan..................

9 comments:

Masy said...

hahaha sama laa! aku siap masuk team bola tampar, tp setahun je sbb aku duduk luar kem (sekolah dlm kem) so bila nak berlatih tu leceh laa nak soh bapak aku antau. org lain senang aaa jalan kaki je.

HEMY said...

aku tak main sangat sbb kat skolah aku bola tampar kurang pendedahan. dak cina je main

Erina Asmawani said...

ena tak reti main bola tampar..huhu..penah cuba sekali masa darjah 6, nmpak je bola tu ringan..sekali cuba nak pukul (pukul ke?) haa..terus bengkak esoknya. Pastu tobat takmo main dah..bola jaring pun ..

zonaku said...

masy:
hahahaha.. aku kan budak hostel, in fact semua student sekolah aku duduk hostel ... net tu, aku leh lalu je x yah bongkok pun.....

zonaku said...

anul:
sekolah aku berapa kerat je bukan bumiputra... so, mmg le main.. bila tournament kat luar, kira kami antara pasukan glamer... maklumlah budak baik n terpilih.....
hahahahhahahaaaa

zonaku said...

ena, kategori pukul la....... cuma x le kena lompat katak keliling court tu..... sikit2 je ikut cara denda dlm citer ni.

tapi sampai sekarang x berdaya nak serve atas..

B2M said...

SIAPA HINA ISLAM?
ikutilah kisah penghinaan terhadap masjid dan ahli khariah kampung baru sedenak oleh pentadbir yang jahil dan zalim di www.karamsingwali.blogspot.com

syah shah said...

aku masa kat skolah private tu aktif laa main volleyball... sekali masuk skolah kebangsaan, volleyball takde, bola jaring je. tipikal betul... tapi main jugakla, setakat nak kasi kuar peluh.. tu pasal skolah dulu aku comel... tapi skang lagi comel laa... hahahahahahahahah :P :P

zonaku said...

syah:
dulu aku leh lalu bawah net, sekarang pun sama... kecuali aku pakai high heels. kalau pakai sport shoes, sama ja cam dulu.




beza nya dulu blh sarung jersi cantik2, sekarang.......................................~hu

Followers