About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Sunday, October 16, 2011

tatau tajuk..


hari tu , kak Azie ada menegur....

huhhu~
list yang dimaksudkan dah lama aku x jenguk sebenarnya, semua updates blog aku ikuti dr dashboard saja. malas dah belek2 link kat situ. rupanya masih adda yang sudi jengah list tu.


jadinya, hari ni aku spend a bit time update link kat situ. semua tu yang masih aku baca.

juga sebentar tadi, aku ternampak sesuatu yang aku benci...

ada dua lelaki bangsa asing sedang duduk di kerusi, kawasan lalu lalang manusia yang membeli belah. paras mata memang sekadar dada orang dewasa yang berdiri. ada sekeluarga lalu, anak gadis nya bersama bapa, remaja lagi budaknya. mata si jantan itu dengan gaya miang yang amat sangat menatap penuh nikmat dada si gadis tu. kesian aku kat adik tu, jadi tatapan si jantan gersang camtu. dia berpakaian secara sederhana saja, berbaju-t, bertudung yang macam aku biasa pakai saja. tidak la keterlaluan, sekadar biasa2 saja. rasa macam nak saja aku cungkil mata yang menengok. tak boleh hormat ke pada manusia lain? kalau ternampak sekalipun, alihkan la pandangan tu. aku tak bercakap dari segi agama, sebab aku tak pasti agama dia apa, cuma hormat sesama manusia.

mahukah aku pandang jelik pada bangsa kamu?


ada juga aku terpandang dua remaja atau young adults lelaki... kecelaruan gender kah kamu dik???? perlu bantuan mencari semula identiti sebagai khalifah di muka bumi ini? ingatlah, jauhilah dari godaan menjadi kaum yang dilaknat Allah. harap kamu tidak hanyut...

13 comments:

ckLah said...

ckLah pun tak ada bloglist. Masuk ke blog orang dari dashboard saja, sebab, itulah gunanya jadi follower...kan!

:D

Pocket said...

err.
'orang luar' patut dok luar.

dok sini pung semakkan negeri jer.
huh!

Pocket said...

err.
'orang luar' patut dok luar.

dok sini pung semakkan negeri jer.
huh!

zonaku said...

ckLah:
ye betul..... nanti2 lapang sy susun semula

zonaku said...

pocket:
x apa kalau menjaga adab sopan dan hormat. ini buat onar je kejenya...

better berambus!

dina said...

kadang2 menyampah tengok orang luar yg asyik maksyuk peratikan anak dara bangsa kita...

syah shah said...

aiyoo.. kesiannya budak tu... memang dasar miang sungguh jantan-jantan tu...

Masy said...

gile seks.

DrSinga said...

pak itam kah?

zonaku said...

dina:
bukan kadang2.... mmg menyampah sentiasa

zonaku said...

syah:
tau x per, aku rasa cam nk pegi cucuk jer mata dia tu ngan lidi...

zonaku said...

masy:
gila!

zonaku said...

doc:
kelabu asap!

Followers