About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, October 25, 2010

Penang--KL--Penang in 24 hours part 2

Sabtu 23 Oct 2010
lepas subuh memasing lelap semula. then bangun n mandi, wafa sampai as per janji, siap belikan bfast buat semua. mulanya nk surprisekan wafa, ingat dia x tahu aku ada bertema. rupanya dia tau masy ada. tapi dia x tau erina juga join kami. hehehe.. surprise y kurang menjadi. then aima sampai ngan ibu dia. ibu aima sangat sporting! sarapan sesama, then turunkan barang.

x puas ati betul aku ngan lif . rosak since september. agaknya dah bukan dalam warranty kot. ampeh! seb bek aku kat first floor. bayangkan kalau lebih tinggi. jenuh kitorg nak angkut turun...

setel semua.. wafa kasik betik. TQ wafa..... aima n wafa bertolak ke rumah aima, litorg ber3 lepak dalam rumah semula tunggu kwn aku jap

dlm kul 11 lebih kitorg bertolak anta aku. masy nk ke rmh abang dia, erina lak nk ke kenduri kawan dia. sian diorg semua plan diorg kene kacau jap ngan aku.. ngan baik ati, masy n erina anta aku ke tempat semalam. cuma kali ni di lokasi yang betul, bukan di depan Mahkamah dah... itu pun pada mulanya salah simpang gak sket. tp sebab aku selalau sesat kat situ, kira blh jugak la nk loloskan diri ke jalan yang benar.. amik tiket, terus amik y jam 1210. x mo dah amik y lewat sket. actually x ler lewat mana, kul 1 jer. cuma aku risau jadi cam semalam tu. ini kalau dah naik y exec coach, x kan la diorg nk biar bas rosak kan.. lepas salam memuah ngan erina n masy, aku trs naik bas n bas trs btolak.

tengah jalan lps dari sungai perak, driver dapat call amik passanger y naik bas eksiden. masa sampai aku nampak storm hitam dah terjerumus ke longkang, tinggal kepala jer, bas pulak dah terpusing ke belakang. xtau detail. but semua dah kat tepi laluan, so x der jem la. penumpang lak dah diamik oleh bas y lain.

sampai as per expected. Ahamdulillah. jam 430 petang.. famili aku amik n g makan mee pitchay, mak n BIL punya tekak. aku layankan jer

so, kesimpulannya mmg 24 jam.

masy n erina, really appreciate u gals... sori sebab susahkan korang yer... harap jumpa lagi, kalau sebelum bulan jun 2011 pun best jugak kan...

wafa n aima, the preloved items y korang beli tu, aku minta halal lebih kurang y ada yer... n harap jumpa korang di masa y kita semua x sibuk, leh sembang ngan aman damai...

apa2 pun, bila geng memuah turun sini bersama presiden, Insyaallah, branch manager ni akan bawak ke mana keinginan hati. er, mak aku pesan, datang rumah makan laksa!


setel hal hijrah, kini fokus pada new beginning! caiyokkkkkkkk!!!!!!!!!!

15 comments:

HEMY said...

syabas branch manager..semoga ko kat penang tu bahagia selalu ye...kalau rindu tatap lah gambar kami..ekekekeke

zonaku said...

x mo la tatap gambar jer.... aku nk bergambar jugakkkkkk

Masy said...

ngahahaha takde la susah. aku rasa ok ok je, lagipun bila lg nk ronda2 kat KL tu haa kan. mcm2 jln aku dah lalu aritu haha

nanti dtg lg weh!

zonaku said...

insyaallah!

syah shah said...

barang-barang umah ko skang dah abis suma dah kaa??

tunggu ai hujung bulan sebelas atau awal bulan doblas nanti wokey?? :D :D

Err... InsyaAllah laa kalu tadak pape halangan... :D :D

zonaku said...

dah setel semua, kunci pun dah return.

ko nak datang sila update awal2, kang dah sampai jambatan br nk gtau, aku soh patah balik jer...


hehehehehheee

zaidon said...

seronok tengok korang semua saling rapat merapati .. :)

en_me said...

sodappnyer laksa penang kanns.. ihiks

zonaku said...

zaidon:
hubungan yang baik pasti di rahmati Allah... berbuat baik sesama insan kan digalakkan dalam agama


en_me:
jemput la singgah kalau nk makan....

syah shah said...

owh aku suka buat cenggitu... nampaknya ko telah menghidu niat busuk ku itu... mueheheheheheh :P :P

zonaku said...

hehehehee..... aku memang cekap!

Mr PenyuBiru said...

aku pernah buat kedah-johor dalam satu malam driving.giler!

arianna adrizal said...

tu kak masy kata ko terus blk. mmg super pantas. hehe. sori xdpt join. da ada program pagi2 =)

fae said...

sedapnya laksa,
meh ramai2, saya pun sudah pandai masak laksa penang, sama sedap ngan mak saya masak..

zonaku said...

encikPenyu:
hehehe... aku penah buat kl penang dalam 3 jam ja. malam sebelum tu g konsert DT, balik drive ke bukit subang, tdo sejam, anta kwn ke shah alam, balik mandi, trs ke PJ amik adik n mula journey ke penang

pikir balik, ngeri!

anne:
memasing bz, aku x nk la kacau korang lelama. kang aku g lagi kita semua buat plan best2

fae:
hehheeee.... aku pun blh gak.. tp mak punya d best!

Followers