About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, April 27, 2010

Malaysia vs Sumatera

berita pasal lelaki Malaysia cari wanita Sumatera..... agaknya wanita Malaysia hebat sangat, sampai lelaki yang memang mempunyai ego besar mencari wanita tradisional macam 25 tahun lepas


Dr Shatar ulas yang lelaki masih mahukan layanan dr isteri macam 25 tahun yang lepas

soalan aku..... suami masih melayan isteri macam 25 tahun dahulu ker??????

bila peranan isteri bukan sahaja sebagai isteri n ibu, suami juga perlu berubah.....


dahulu,

isteri bangun pagi seawal subuh, siapkan sarapan, sediakan pakaian suami n anak², lambai suami n anak² ke kerja n sekolah, kemas meja makan, basuh baju, kemas rumah, ke pasar or ke kebun sayur belakang rumah nk tengok sayur y sesuai untuk hidangan tengahari, basuh baju n sidai baju. masak hidangan tengahari, hidang, then rehat kejap sementara anak² nk balik sekolah. then lps anak² makan tengahari, hantar lak diorag mengaji or ajar diorang mengaji. rehat bersama anak², ada y praktis afternoon nap. kemudian sedia minum petang, kasik chance anak keluar g main, bersiap tunggu suami pulang keja. layan suami minum petang, siapkan dinner, siapkan anak² mandi. layan suami n anak² makan mlm, kemas meja makan sambil suami n anak² pulak luang masa bersama, tidurkan anak² n suami. baru tidur.

sekarang,

bangun seawal subuh jugak, siapkan sarapan, sediakan pakaian suami n anak² n siap diri sdr. keluar ke kerja, harung jem, lunch beli barang dapur kalau dah abes, phone penjaga anak, pastikan anak2 dah balik sekolah n sampai ngan selamat ke tempat transit. abes keje kul 5, harung jem, rush amik anak² kat transit, kelam kabut sedia makan malam, anak² punya homework kena tengok, makan malam bersama, then siap beg anak2, kemas rumah, tidurkan anak² n suami, baru boleh mula rehat. time ni untung kalau baru kul 12, selalu lebeh.




suami? sampai rumah jer, mahu isteri sambut di muka pintu, sambut beg, ada y mahu isteri bukakan stokin (aku penah tgk yerrrr.... bagus bukan x bagus, cuma agak2 la sket), mahu isteri hidangkan air nk sejukkan badan. rest kat sofa sambil tgk tv. ramai kurang gemar anak2 kacau tanya itu ini cerita itu ini time rest. cukup masa nk makan. minta isteri urutkan sambil bebel2 hal opis kat bini. dah lps kene urut, ajak isteri msk tido. kalau isteri hesitant, muncung berdepa. pastu tido



peranan suami sama, peranan isteri dah mengalami evolusi

so, kalau wanita sumatera yang digilai dah pegang peranan sama cam wanita malaysia, agak2 lelaki malaysia nak cari yang negara mana lak kan????????

lu pikir la sendiri


nota hujung kaki: ini dari apa y aku nampak, maaf kalau ada suami yang terasa... yang baik x kurang..... tp jangan nafikan yang aku tulis. yang aku kenal kat dalam blog ni, encik penyu, YB, adalah golongan lelaki y baik..... anul KIV status yer... heheheehhehe (bodek sket!)

19 comments:

Masy said...

aku baru baca je dah rasa penat, tatau la camne klu aku betul2 jadi isteri org nanti.

huhuhuhuh

Yunus Badawi said...

aku terharulah bila ko kata penyuk dan aku ni golongan lelaki yg baik. Yang ya kot hehehe

Ko explain mcm ya ya ko dah berpengalaman. Banyak yg betulnya. Tapi kalau ko tanya emak Adam mesti tak macam tu sbb aku kerja luar bilik tidur aje. Tak perlu bye4x. Kalau emak Adam tak sempat nak jaga Adam aku tolong. Dapat jugak aku buat main budak tu hehehe

PnConfused said...

heleh.. bab fantasi cr seberang, bab nak duit cr malaysia yekkk?? pandai dorg...


reja nak bg penuh tengkolok depa jaaaa...


aku emosi!!


ehh.. nak bc dlu dlm utusan tuh...

Ku Tak Sempurna said...

kesimpulannya : lelaki malaysia kuat berfantasi

.
.



oooppppppsssss.. i did it again


sorry klu ada yg terasa
;D

arianna adrizal said...

tu ke cari bini? mcm cari org gaji je aku tgk..

syah shah said...

memang rata-rata aku tengok itulah fenomena dia... bukan setakat kat malaysia, even through out the whole world pun gitu jugaklah fenomena dia...

tak abis-abis akhirnya yang disalahkan tak reti jaga laki, orang pempuan jugak... abih, kalau dah takde konsep give and take, kerjasama dan toleransi, camna kita nak jaga semua sorang-sorang??

zonaku said...

masy:
baca mmg penat.. tp kalau hati ikhlas.. insyaallah kita bakal selesa

YB:
aku suka memerhati.... aku selidik, aku kaji
n aku baca kajian.

mungkin aku terlalu idealistik

sbb tu aku kt ko suami y baik

zonaku said...

pnKompius:
men, u can't live with them
yet can't live without them!

TOLERANSI!

KTS:
rsnya x perlu terasa... ini praktikal semua pasangan zaman sekarang... yang terasa kalau y makan cili jer

zonaku said...

anne:
huh????????? tahap org gaji????? sian taraf isteri direndahkan sampai camtu kan?

syah:
yup! setuju!!!!! isteri zaman sekarang berkelulusan tinggi n berjawatan tinggi... ini saja caranya lelaki egois pelihara 'maruah' dia kononnya!







er.. feminist sangatkah aku?

k.e.r.i. said...

nasib baik aku lelaki.

Frodo Baggins said...

>>___<<

lallalalalallaa ..
fantasia bulan madu dilangit biru
woohaaaaa

syah shah said...

aku tak kira itu feminist... aku kira itu realist...

jane said...

lmbt masuk sini..dah bc kat blog akak Pn.Confused smlm ;)


one word 'isteri itu djadikan dari rusuk lelaki, bukan dr kepala utk dijunjung bukan juga dari kaki utk dipijak tp dari rusuk kiri ... dekat dgn terletakknya kedudukan hati utk disayangi ;)



p/s;tk suke part cabutkn stokin tuk suami tu...isteri bukan hamba yg boleh disuruh utk sgaala bnda ;(

tp kne saling ada utk saling mnyandarkan penat lelah setelah seharian bekerja ;)


ok dah.. emo..aaahaha
bye!

Catwoman said...

Zona....

A`ah....YB mmg seorg lelaki yg baik....masa aku jumpa dia masa dia dtg Alor Setar hujung tahun 2009.....

:)

zonaku said...

keri:
sila hormati wanita!


frodo:
selamat datang! ye di langit biru..... jgn lupa rumput di bumi yer

zonaku said...

syah:
aku juga mmg digelar terlalu realist......... n idealist

ye ke?

zonaku said...

jane:
selamat datang......


jgn la bersedih kali pertama berkunjung....

dalam rumah tangga kene saling memberi n menerima, bekerjasama, n saling melengkapi

zyma:
hehehehheehheehheee.... dr penceritaanya YB sgt romantis. realiti?????
teringin nk jumpa YB

syah shah said...

kita sama... aku selalu dipanggil realist juga...

sukati orang la nak panggil kita apa... janji kita tau apa kita buat... takkan nak ikut-ikut orang lain terus dibuai fantasi, dan terusan menafi realiti?

zonaku said...

setuju............ biasa la mulut orang


suka menggelar prang walau x diredhai

Followers