About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Friday, February 19, 2010

pesanan seorang teman

katanya.........

'cikzonAku yang comel dan baik hati (ok! aku tipu!)

sudikah kiranya meletakkan kisah yang terjadi pada buah hati kesayangan aku nie dlm blog kamu....?' (errrrr.. ku resah, macam la blog aku ramai peminat.. tp ku kisahkan jua yer teman!)


gini, baru² ni seorg kawan aku balik awal dr kerja n amik anak lelaki dia yang seusia farisdari rumah penjaganya.....

disebabkan dia tak maklumkan pada penjaga itu, maka apa yang terjadi adalah kisah benar.

masa dia sampai jer di rumah penjaga, anaknya excited n berlari ke arahnya, tapi kawan aku pelik sebab anak dia cam tersekat², ingatkan dia terjatuh n sakit kaki, rupanya kaki anak dia diikat dengan riben.

masa tu penjaga ada di dapur buatkan air untuk tetamu y hadir sebelum itu.


kawan aku terkaku, n bertanya kenapa anak dia di tambat? jawab penjaga amat mudah, dia suka memanjat merata².


kawan aku x terkata apa, bawak masuk anak dia ke kereta, n cium anak dia puas², then sampai jer ke rumah, dia letak anak dia n meraung kat mak dia. sayu rasanya tengokkan anak diikat sedemikian. katanya 'bagai menambat monyet'


penjaga mmg sayangkan anak kwn aku nie, tp as parents, aku nk tanya korang, apa rasanya????????????? iya, aku blh sabarkan kwn aku tu dgn gtau kata penjaga itu x bermaskud apa², tapi ............................????????????


faris juga lasak... memanjat semua yang ada di rumah, tapi aku x tau nk kata apa dah.... kalau dia ditambat camtu, mahu aku pun ngamuk rasanya

secomel ini... sampai hati kah nk tambat?????????

10 comments:

syah shah said...

Imran yang lasak, merayap rerata, berguling, memanjat sana sini tu pun aku masih tak sampai hati nak tambat walau mulut dah cakap banyak kali nak tambat... Huhu~~

eddie dewanaga said...

gua ada ramai anak sedara, ramai yg nakal, yes, i'm not gonna kid you guys how stress their parents are...
tapi gua tak sanggup jentik, (kena jerit selalu ah, sebab uncle dia dulu budak band melodic death metal)



kalau gua tau sapa2 yg bikin macam tu (ikat or tambat or something physically to them) gua berjanji pada diri gua sendiri, gua akan pijak suspect, gua akan ludah, gua akan cederakan hingga mereka menyesali hidup diatas muka bumi ini, insyaallah...

fae said...

takleh nak imagine, faris lasak, nak cubit pun kesian.. inikan pulak nak tambat..

Mr PenyuBiru said...

isk..isk..mmg kejam kalu dah sampai tambat tu. anak aku si Qariena tu pun lasak tu. playpan selamber jer dia panjat keluar. tapi tak terpikir pun nak tambat.

AZANI said...

salam zona
cari penjaga lain....
rasa aku banyak lagi yg boleh jaga...

zonaku said...

syah:
mmg laaa.....

eddie:
alamak, uncle eddie y garang...... sabar sket bang!

fae:
itula....

zonaku said...

encikPenyu:
faris leh panjat tingkap nako...

azani:
dia tgh mencari la tu

Masy said...

mebi niat dia baik tp caranya salah..

klu letak dlm kandang yg biasa mak apak org belikan tu takpe kot? tp kene beli yg tinggi sket la.. ntah arr aku xde anak. ehehehe

zonaku said...

masy:
hehehehee..

karang dia panjat keluar.... master tau budak2 nie... cepat ajer dia dpt idea

Ku Tak Sempurna said...

opocot!! sampainya ati..


aku ttp tak setuju... tolonglah jgn tambat... sian budak2...

Followers