About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Monday, December 1, 2008

Kisah Hujung Minggu

(org mancing y x dapat ikan d musim raya)

Dah lama x bukak kisah hujung minggu aku kan??
dah ke'bz'an melanda
nak mengarang epik ni kene luang banyak masa..

ari tu masa mak aku datang..
dah la keja banyak kat opis... (ye..aku keje ari sabtu yer.. setengah ari.. yang biasa abih kul 2-3 gak la...)

(farah y tido dalam bas... 'mummy pesan, 2 kali tido baru sampai rumah chaq'. Dia dengar kata!)


aku kelam kabut balik nk masak laksa...
coz aku telah blagak ngan SIL aku y aku leh buat laksa
sepantas kilat aku bl ikan.. (tp ikan kat cni x best.... seb bek buat laksa jaaa)
balik, siang ikan, rebus,
then abang n SIL aku sampai
FYI.. aku x tukar baju atau bukak tudung pun
SIL aku gelakkan aku..
dah siap kupas n tumbuk ikan, Sis3 sms tnya aku kat mana,
trs jer aku tinggal.. p amik mak lak
dah sampai.. bas diorg x sampai lagikkk
cheh, sis3 kasik org takut jer...
dah sampai... aku bw diorg balik n sambung buat laksa
keh3.. kul 5 la kot kami makan laksa berjamaah....
sis3 kata x cukup feel laksa aku....
seb baik x cukup feel.. sebungkus laksa abih tau...
kalau feel.. mesti kena beli laksa n rebus lagi..

then... mlm tu...

sis1 call,
BIL blk mancing dpt senangin dlm sekilo...
perghhhh!!!!!!!
sedap tuuuuuuu!!!!!! goreng pun sodap!
BIL nk makan kari...
kekekekekekekekekeeeeeeee....
mana la sis1 tau masak kari...
mak lak dah ada ngan aku..
lbh kurang kul 7.30 dia call minta resepi... pastu urutan sms dr diorg..

8.30 : on the way dahh... tp makan soq (sahur) la..
9.30 : F****h masak gulai (kari) x siap² lagi...
10.30 : jadik gulai aku.... tp cam kuning la plak kuah dia.. x merrah cam mak slalu buat..

bayang kan..... berapa lama masa dia amik nk masak...
seb baik dia...
kalau aku.... alamat tgu mak balik laaaaaa.... x pun aku goreng ja
mak kata kuah dia jadik camtu coz dia letak santan banyak sangat....

(farah menghabiskan tempeyek kat rmh aku.. 2 hari jer dia ngadap... licin!)

16 comments:

en_me said...

sure kerr senangin tewww tak dibeli dari pasar giant.. ehehe, me gurau gurau one uooolsss..

opaq said...

ehehhehe..

julietchun said...

Laksa Zonaku betul2 holliiawww,keh9

zonaku said...

me:
dijamin 100%

opaq:
hahahahahaaa...

juliet:
mana tau???? bodek baikkk nampak...!

Ungku Nor said...

akak guna ikan sardin fresh buat kuah laksa.
kalo guna ikan kembong, cam tak bape kaw rasa dia.

julietchun said...

Mana ade aku bodek? Kipas skit2 ok kan.

zonaku said...

kakUngku:
campur lagi best la kak..
tapi ikan x fresh la kat cnie... dapat y baru naik dr laut la best!!!1

juliet:
x jalan... aku mana tahan kipas2 n aircond nie.. leh demam.. aku fresh aor jer..
kekekekeke

julietchun said...

KL mana ada fresh air,silap sedut ko bleh semput.

Aku Bukan Bidadari said...

saya sgt suka laksa..tolong!

syah shah said...

gile jauh port kat Penang nak mancing... Hahahahahah Alangkan port kat Semenyih aku cakap kat laki aku pon dia takmo pegi, inikan plak kat Penang... Huiiiiiii kose aku ohkek?? Muahahahahahah :P :P

zonaku said...

Juliet:
hehehe

Tiara:
tunggu ayra sebut LALAT dengan sempurna baru leh makan...

jgn tanya petua mana aku amik.. tp ni y aku dengar

syah:
hehehehehehehheheeeeee.....!

syah shah said...

err... port kat Penang tuh katne?? Kat bawah jembatan kabel tuh ke?? Muahahahahah :P :P

ad3ck said...

"9.30 : F*** masak gulai (kari) x siap² lagi... "

sekali tgk nampak cam mencarut, ternyata tanggapan ku salah sama sekali.

zonaku said...

syah:
aku x amik tau...
mancing bawah jambatan pun diorg kata best...
aku penah ikut skali jer.. raya thanu lepas kat pasir panjang y tempat tsunami dulu tu...
aku layan piknik jer...


ad3ck:
hehehe... terima kasih sebab gtau..
aku mmg x perasan langsung...

aku dah edit tu...!

HEMY said...

sy tak minat mkn laksa..nyiahahahaha

Jard The Great said...

hmmm...

Followers