About Me

My photo
Man is a model exposed to the view of different artists; everyone see it from some point of view, NOT from every point....

Tuesday, November 11, 2008

Why is the phrase "graveyard shift" used for late-night work?

Current popular explanations for the origin of the phrase "graveyard shift" reference the 19th century problem of accidentally burying people who were still alive. To prevent this from happening, the story goes, caskets were equipped with a bell-ringing device enabling a waking "corpse" to notify the world that they were no longer dead. The graveyard attendants who remained vigilant throughout the day and night worked the graveyard shift.

salah satu sebab aku berenti keje ialah x nak graveyard shift nie la...... Malam adalah masa untuk tido...
kalu aku x dpt tido... LU PiKir La SeNdIri.......!

pehtu lak... salah satu sebab aku berenti keja ialah : "orang cuti awak keje.. nak ke sana ke mari, buat xtvt kelab ker, gathering ker.... suma x leh ikot".... yerla.. aku kene ada masa untuk diluangkan bersama kengkawan n keluarga.... karang jadik kera sumbang lak...
org happy² aku tengok gambar jer....

salah satu sebab aku tengah nak berenti keja ialah: "orang bangla ja keja sabtu ahad nie...." bisa menusuk kalbu tol la ayat tu..... panazzzzzzz jer telinga aku dengar... nak ku hempuk, dia cakap dlm tepon.... hampehhhhhsssssss!


dia letak aku jadik bangla..... tau la idong aku cun!

14 comments:

Mr PenyuBiru said...

aku keje shift gak. ok jer. hepi jer.

zonaku said...

x sumer org sama........

keperluan s.o kita berbeza ya wahai encikPenyu...

tp aku mmg x tahan x tdo malam....

ku tak sempurna said...

uihhh...
manikam kalbu tul... sapa kata org bangla je keja ari sabtu ahad... terguris hatiku tau :(

julietchun said...

Bangla pun tau mtk cuti ari sabtu ahad nak jumpa awek Indon okeh,muahaha. Aku tak larat keje shift, ati ni sakit jek bile org dok plan nak gi mana2 tapi aku takleh ikut. Aku enjoy ngan keje skang, nak berblog pon bos tak kisah.:D

Ungku Nor said...

akak pernah disarankan untuk tukar warganegara sebab ikut coti Spore..ampehs betol

syah shah said...

ui... aku yang keje sampai sabtu jek pon dah membebel bising-bising susah nak ikot ektibiti, apelagi orang keje sabtu dan ahad... Kene cop bangla??? Huiiii~~ Bangla pon tau cuti sabtu ahad...

Keje shift?? Owh tidak mungkin~~ Sesungguhnye malam dijadikan untuk berehat... Demikian adneye... :D

zonaku said...

KTS:
tau x per...

juliet:
enjoy!

kakUngku:
amat ampehhhhssss!

syah:
aaasssssssuuuuuudaaaaaahhhlaaaaa!!!!!
cakap jer la nak gegolek x blh....
kan senang!

Mr PenyuBiru said...

malam mmg dijadikan tuk berehat. cuma bezanya, berehat dirumah atau di opis. walaupun ku keje shift, waktu malam adalah waktu tido seperti manusia biasa.hahaha..

Jard The Great said...

errr... (seb baik kau keja gomen..).. hahahaha..

ad3ck said...

abes tuh kenape ko setuju mase dorang offer ko dulu?

zonaku said...

encikPenyu:
ko keje ke makan gaji buta????
org soh keje.. ko membuta!

jard:
aku lak kompius ngan ayat ko nie... ko keje gomen ker aku keje gomen?????

ad3ck;
keperluan manusia berubah² ya....

syah shah said...

muahahahah... alasan kene kasik yang lojik... takkanlaa aku nak bitau kat bos "bos, saye tak buleh keje sabtu ahad pasal saye nak golek-golek, buleh dak bos??" Muahahahahhah :P :P Mau kene lempang lapanploh dass... Kui kui kui kui :P :P

eddie dewanaga said...

gua penah keja graveyard shift ni dulu2... best! gua tak jumpa bos2 gua yg gua menyampah, tak payah berebut parking, bila time puasa, siang tido aje... pasal tido mlm? not a problem, sebab zaman2 muda dulu, gua selalu merayap mlm balik pagi... suka woo..!

zonaku said...

syah:
amat ampeh!

eddie:
skali ko dpt bos meroyan cam ada sorg makhluk kat opis aku ni br ko tau....! kul 2-3 pagi dtg kengkonon nak check staff aku buat apa.... skali staff aku kata dia ingatkan hantu y bdiri luar pintu tu... padan muko!

merayap mlm blk pagi???? mintak maap ler....

Followers